کد خبر: ۵۳۱
تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۵ - ۱۷:۱۱
مسئولیت حاکمیت و به ویژه دستگاه قضائی در عصر فضای مجازی به مراتب سنگین‌تر و پیچیده‌تر از گذشته است.

- مرحوم آقای سلحشور، فیلمنامه حضرت موسی(ع) را به طور کامل به رشته تحریر درآورد. امیدوارم روزی این سریال آموزنده قرآنی تولید و پخش شود.

عکس مربوط به بازدید من از پشت صحنه سریال یوسف پیامبر(ع) در سال 84 است.

- در مواجهه موسی با جادوگران، ابتدا آنان سحر کردند و ریسمانها و عصاهایشان را انداختند که مانند مار به حرکت درآمدند و موسی ترسید!
قرآن در این زمینه می‌ فرماید : «فاوجس فی نفسه خیفه موسی» در آن حال موسی در دل خویش سخت بترسید.(طه 67)
خداوند به او فرمود: نترس! پس به اذن پروردگار عصایش را انداخت و تبدیل به اژدها شد و همه‌ی آنچه ساحران ساخته بودند، یکجا بلعید! به گونه‌ای که جادوگران زودتر از بقیه ایمان آوردند و به سجده افتادند و بعد هم به شهادت رسیدند!
علی(ع) در نهج البلاغه می‌فرمایند: ترس موسی از جان خود نبود؛ بلکه ترسید تا مردم فریب بخورند!! به تعبیر امروزی موسی از افکار عمومی ترسید!


پی نوشت:

- افکار عمومی اگر علیه فرد یا موضوعی شکل گرفت؛ نگران کننده و بعضاً غیرقابل جبران است. یا باید عصای موسی بیاید و معجزه کند و یا باید با حساسیت و دقت فراوان شبهات شکل گرفته را پاسخ داده و افکار عمومی را قانع کرد.

- امروز رسیدگی و صدور حکم قضائی برای پرونده‌های خاص و مورد توجه افکار عمومی به راحتی امکان‌پذیر نیست. هم امکان تصمیم‌گیری آزادانه و عادلانه ممکن است از قاضی سلب شود و هم عدم اقناع و رضایت عمومی؛ می‌تواند موجب بروز آسیب‌های جبران ناپذیر اجتماعی و سلب اعتماد مردم به حاکمیت شود.

- مسئولیت حاکمیت و به ویژه دستگاه قضائی در عصر فضای مجازی به مراتب سنگین‌تر و پیچیده‌تر از گذشته است.
رسیدگی سریع و خارج از نوبت به پرونده‌های خاص؛ جلوگیری از رسانه‌ای شدن مراحل دادرسی که بعضاً توسط مسئولان قضائی انجام می‌گیرد! قاطعیت در صدور حکم؛ شفافیت و اطلاع رسانی به موقع و مرزبندی بین متهم خاص و بخش‌های حاکمیتی، توسط نخبگان و صاحبان تریبون از طیف‌های مختلف سیاسی؛ ضرورت امروز جامعه است.